Am primit cu entuziasm echipa de specialiști din cadrul proiectului Erasmus+ DLIS „Invatarea digitală în intervenția socială” cu care am purtat discuții pe durata a doua zile atât despre serviciile sociale din România cât și despre procesul de digitalizare din domeniul asistenței sociale. Am putut observa ca domeniul asistentei sociale din România face pași importanți spre digitalizare dar și ca acest proces aduce cu sine și dificultăți care trebuie preîntâmpinate.
Proiectul ERASMUS+ DLIS – Invatarea digitală în intervenția socială, reunește șase parteneri din patru țări europene, reprezentând Europa de Vest, de Est și de Sud și își propune să definească contururile specializării asistenților sociali în domeniul medierii sociale digitale. Rezultatele acestui proiect vor contribui la învățarea medierii sociale digitale ca o practică emergentă în predarea asistenței sociale prin proiectarea unor instrumente de învățare (indice de agilitate digital, ghid de repere etice și deontologice). Țintele acestei initiative se indreaptă spre elaborarea un inventar al nevoilor de formare în țările participante la proiect prin diagnosticarea agilității digitale a studenților și profesioniștilor din domeniul asistenței sociale, spre identificarea nevoilor specifice ale profesioniștilor în vederea formării acestora și a reducerii vulnerabilității digitale a beneficiarilor și spre modelarea sistemelor de învățare care să răspundă nevoilor funcționale, etice și juridice ale profesioniștilor pe colectarea de situații problematice.
Mulțumim pe aceasta cale Universității ”Aurel Vlaicu” Arad, doamnei prof. univ. Dr. Ramona Lile – rectorul Universității ”Aurel Vlaicu” Arad precum și doamnei prof. univ. dr. Mihaela Gavrila-Ardelean pentru facilitarea acestui schimb de experiență extrem de util pentru viitoarele noastre inițiative.