Obiectivul proiectului "Teach Me to Help" de a îmbunătăți pregătirea în domeniul asistenței sociale a fost din nou atins cu succes prin organizarea celei de-a doua sesiuni de instruire. Evenimentul a reunit 21 de profesioniști și practicieni din domeniul asistenței sociale pentru a explora tehnici inovatoare de comunicare eficientă în mediul online adaptată caracteristicilor persoanelor cu dizabilități.
Evenimentul a inclus sesiuni interactive pe diverse teme de: comunicare
verbală și de conținut în mediul online, comportament asertiv în comunicarea online și modele comportamentale pentru persoanele cu dizabilități. Participanții au beneficiat de prezentări susținute de experții proiectului și de sesiuni de discuții care au deschis calea către inovații semnificative în procesul de învățare.
Proiectul "Teach Me to Help" este dedicat echipării profesioniștilor din domeniul asistenței sociale cu abilitățile necesare pentru a preda cursuri online pentru persoanele cu dizabilități. În cadrul evenimentului, participanții au avut ocazia să își dezvolte cunoștințele și competențele, învățând despre cele mai recente metode și resurse de predare online.
"Îmbunătățirea accesului la educație pentru persoanele cu dizabilități este o prioritate pentru noi. Proiectul "Teach Me to Help" reprezintă un pas concret în această direcție și ne-a demonstrat că, împreună, putem face o schimbare semnificativă", a declarat dna Oana Pârvulescu, director general al Direcției de Asistență Socială Arad.
Pentru mai multe informații despre proiectul "Teach Me to Help", vă rugăm să vizitați website-ul proiectului
https://www.tmth.eu/Despre "Teach Me to Help"
Proiectul internațional "Teach Me to Help/Învață-mă să Ajut", coordonat de către Direcția de Asistență socială Arad, a luat naștere pentru a răspunde necesității urgente de a oferi educație online adaptată și accesibilă persoanelor cu dizabilități. Acest efort de colaborare implică cinci organizații din România, Italia, Franța și Cipru.
Inițiativa "Teach Me to Help" se concentrează pe îmbunătățirea accesului la educație pentru persoanele cu dizabilități, pregătind profesioniștii din asistența socială să creeze și să conducă cursuri online incluzive și eficiente. Acest proiect oferă resurse și instruire pentru a dota acești profesioniști cu cunoștințele și abilitățile necesare pentru a dezvolta un mediu de învățare empatic și accesibil pentru toți cei care au nevoie de formare.
Proiectul este cofinanțat prin programul Uniunii Europene Erasmus +.